Climate Cycling -tapahtumalla varoja WWF Suomen toimintaan

Ensimmäinen Climate Cycling pyöräiltiin Helsingissä 11. syyskuuta 2019. Ilmastonmuutoksen torjumisen puolesta oli polkemassa monisatapäinen yritys- ja yhteisöjoukko sekä suurlähetystön edustus yhdeksästä Euroopan maasta. Tapahtumaan osallistui myös tuhansia koululaisia ja opettajia ENO Programme -kouluverkoston kautta 31 maasta.

Mukana oli useita tunnettuja suomalaisia, kuten nyrkkeilijä Edis Tatli joukkueineen, JVG:n räppärit Jare ja VilleGalle sekä juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Lähtijät starttasivat matkaan ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen ja WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohwederin johdolla. Katso videolta päivän tunnelmat!

12 km ympäristön puolesta

Climate Circlen järjestämällä tapahtumalla kerättiin yritysten ja yhteisöjen osallistumismaksuina kuusinumeroinen rahasumma WWF Suomen konkreettisiin ympäristötekoihin.

– Jatkoa Climate Cycling -pyöräilytapahtumalle on luvassa ensi kesänä, kertoo Climate Circlen toiminnanjohtaja Joonas Ruolahti, ensimmäiset yritykset ovat jo ilmoittautuneet mukaan, hän jatkaa.

Useat osallistujat polkivat 12 kilometrin mittaisen reitin Helsingin keskustassa muotoilija Stefan Lindforsin suunnittelemalla Tunturin Climate Cycling Ponilla. Poneista ensimmäinen lahjoitetaan tapahtuman suojelijana toimivalle presidentti Sauli Niinistölle.

– Aion suunnitella ensi vuoden Climate Cycling -pyörän alusta asti uusiomateriaaleista, kuten kalaverkoista ja muoveista, toteaa Stefan Lindfors.

Tapahtuman lopussa JVG:n VilleGalle ja Jare saivat Tunturin Climate Cycling Ponit omakseen. He jatkoivat iloisesti niillä polkien seuraavalle keikalleen, Elämä lapselle -konserttiin. Tehdään yhdessä hyviä ilmastotekoja tulevaisuudessakin ja pyöräillään enemmän!

Tue WWF Suomen toimintaa. Climate Cycling Ponin voi hankkia omaksi tai yritykselle Verkkokauppa.comista.