Polkupyörien takuuehdot

Runkotakuu

Tunturi- ja Nishiki-polkupyörät: 5-vuoden takuu alumiini- ja teräsrungoille ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin.
Ghost-polkupyörät: 5-vuoden runkotakuu kaikille muille rungoille, paitsi ei Enduro-, Freeride-, Downhill- ja 4X-rungoille, joiden runkotakuu on 3-vuotta ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin.
Lapierre-polkupyörät: 5-vuoden runkotakuu kaikille muille rungoille, paitsi ei DH-, Dirt- ja Froggy-rungoille, joiden runkotakuu on 2-vuotta ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin.
Batavus-polkupyörät: 5-vuoden runkotakuu ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin.
  
Muille polkupyörän osille takuuaika on 2-vuotta ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin. Kaikkien Shimano Steps -osien takuu on 2-vuotta. Muiden sähköpyörien akuille ja latureille takuuaika on 1-vuosi ja muille osille 2-vuotta ostopäivästä lukien jäljempänä mainituin takuuehdoin. Takuuasioissa noudatamme kuluttajansuojalaissa määriteltyjä vaatimuksia.

  1. Valmistajan määrittelemä takuu alkaa tuotteen ostopäivästä, ei käyttöönottopäivästä.
  2. Takuu kattaa vain raaka-aine- ja valmistusvirheistä johtuvat viat. Jos edellä mainituista virheistä johtuen polkupyörässä esiintyy vikoja esim. etuhaarukassa, lokasuojissa tai tavaratelineessä, korvataan ne tarvikeosilla.
  3. Takuuasioissa tulee kääntyä jälleenmyyjän puoleen, josta polkupyörä on ostettu.
  4. Polkupyörän valmistajan antaman tuotetakuun piiriin eivät kuulu lukkojen avaimet, valaisinlaitteiden polttimot ja paristot, tuotteiden irralliset virtalähteet ja akut, eivätkä sellaiset varusteet, jotka on asennettu tuotteeseen lisävarusteena.
  5. Takuu ei kata vikoja, jotka aiheutuvat ostajan suorittamatta jättämistä tai puutteellisista huolloista, muiden kuin alkuperäisten varaosien käyttämisestä, virheellisestä korjauksesta tai muutoksesta tuotteen rakenteessa ilman valmistajan kirjallista suostumusta tai tavanomaisesta kulumisesta ja huononemisesta.
  6. Puutteita tai virheitä sellaisissa kohdissa, jotka huolto-ohjeiden mukaan vaativat säännöllistä huoltoa tai säätämistä luovutuksen jälkeen, ei katsota takuun alaisiksi virheiksi ellei puutteellisuus tai virhe esiinny asiantuntevan säätämisen ja huollon jälkeenkin. Tuotetakuu ei myöskään kata poikkeuksellisten sääolosuhteiden aiheuttamia häiriöitä tuotteen toiminnassa.
  7. Tuotteen lujuuteen tai käyttökelpoisuuteen vaikuttamattomia pieniä virheitä ulkopinnoissa samoin kuin pieniä epätasaisuuksia maalauksessa, lakkauksessa, kromauksessa tai virheitä pinnoissa, jotka aiheutuvat sään vaihteluista tai normaalista käytöstä yleensä, ei katsota takuun alaisiksi virheiksi.
  8. Takuun alaisena virheenä ei myöskään pidetä hallitsemattomasta ajosta tai normaalista poikkeavasta yksityiskäytöstä aiheutuneita vikoja esim. vuokraus, kilpailukäyttö tai vastaava.
  9. Kuljetuksen tai virheellisen säilytyksen aikana tuotteeseen syntyneitä virheitä tai vikoja ei korvata tuotetakuun piiristä.
  10. Tuotetakuu ei korvaa muulle omaisuudelle aiheutuneita välillisiä vahinkoja.