​Tunturi 97 vuotta – vihreää liikkumista jo vuodesta 1922

Turkulaisen Aarne Holmbergin eli Harkken 22.10.1922 perustama Tunturi on liikuttanut suomalaisia lähes sadan vuoden ajan.

Harkken polkupyöräyrityksen, Turun pyöräkellarin, elinkeinoilmoituksen mukaan ”liikkeessä tultaisiin pääasiallisena työnä tekemään polkupyörä- ym. pienempiä mekanialaan kuuluvia korjaustöitä”. Pyörien suunnittelukin alkoi korjaustöiden lisäksi. Tunturi-yritys on nimetty Turun pyöräkellarissa suunnitellun ja tehdyn High land -pyörämallin suomennoksen mukaan. Tutustu Tunturin historiaan täällä.

Tänä päivänä Tunturi-Hellberg Oy kuuluu Accell Group -konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista polkupyöräalan yrityksistä. Toimipaikkamme sijaitsevat Turussa ja Espoossa. Työllistämme yli  kaksikymmentä henkilöä Suomessa. Tunturi-Hellberg Oy valmistaa Tunturi-polkupyörien lisäksi Nishiki-polkupyöriä ja tuo maahan Ghost-, Haibike-, Winora-, Lapierre-, Batavus-, Koga- ja Van Nicholas -polkupyöriä sekä pyörätarvikkeita ja -varaosia.

Tutustu Tunturin pyörämallistoon
Tutustu Nishikin pyörämallistoon

Suomalaista suunnittelua pyöräilijän tarpeisiin

Tunturi-polkupyörät suunnitellaan Suomessa tänäkin päivänä, ja mallistostamme löytyy laadukkaita polkupyöriä kaikenikäisille. Tuotekehityksen lähtökohtana ovat pyöräilijän tarpeet, käyttömukavuus, pohjoisen vaativat sääolosuhteet ja ympäristöystävällisyys.

Viime vuosina Tunturi on kehittänyt erityisesti laadukasta sähköpyörämallistoa, josta löytyy maasto-, kaupunki-, taitto-  ja hybridisähköpyöriä.

Tunnettu ja arvostettu polkupyöräbrändi

Tunturista on tullut vuosien mittaan suomalaisten tuntema ja arvostama polkupyöräbrändi. Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonta -lehden Brändien arvostus 2019 -tutkimuksen mukaan Tunturi on arvostetuin polkupyöräbrändi Suomessa. Se sijoittui 49. sijalle tutkimuksessa mukana olleiden 621 suomalaisen brändin joukosta. Viimevuotinen sijoitus nousi 10 pykälää. Sijoitus on laskettu tunnettuuden, suosittelutodennäköisyyden (NPS) ja hinta-laatumielikuvan perusteella.

Tunturi on myös saanut Kauppalehden 2019 menestyjä-sertifikaatin ja kuuluu jälleen Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon.

Vihreää liikkumista jo vuodesta 1922

97-vuotias Tunturi kannustaa kaikkia pyöräilemään. Kun pyöräilet, kuntosi kasvaa, hyvinvointisi paranee ja luontokin kiittää ekologisesta valinnasta.

Polkimissa myötätuulta, matkan päässä hymyhuulta. Vihreää liikkumista jo 97 vuotta!