Tunturi eMAX – sähäkällä urheilupyörällä ketterästi kaikissa olosuhteissa, maastossa kuin maastossa

Tunturi eMAXilla, polkupyörien Hummeriksikin kutsutulla sähköfatbikella sujuu vaivatta ja nautiskellen niin sporttinen pyöräily vaativissa maastoissa kuin työmatkat talven kurjimmillakin keleillä.

Challenge yourself with Tunturi. Sampo eMAXilla Kukastunturilla.

Tunturi eMAX – vuoden 2019 urheilupyörä

Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostunut raati valitsi Tunturi eMAX -sähköfatbiken keväällä vuoden 2019 urheilupyöräksi. Vuoden pyörä -raati arvioi Tunturi eMAXin pyöräksi, joka sopii luonnossa liikkumisesta nauttivalle ja pyörän voisi varustella myös pidemmälle vaellukselle. Raadin kommenteissa pyörää kehuttiin lisäksi mahtavaksi ja hauskaksi.

EMAX sopii myös rouheampaan työmatkapyöräilyyn ja maastolenkkeilyyn.

– Sähköavusteiset pyörät käyvät automatkojen korvaajaksi jopa 20 kilometrin työmatkoille. 80 prosenttia suomalaisten automatkoista on alle 20 kilometrin pituisia, toteaa Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

Tunturi eMAX – sähköpyörien katumaastureissa riittää tehoa ja pitoa

Tunturi eMAX ja eMAX Front suspension RockShox Bluto-joustohaarukalla ovat tällä hetkellä markkinoiden ainoita malleja, jotka on varustettu Shimano STEPS E8000 -sähkömoottorilla. Siinä on vääntöä 70 Nm, joka pitää isotkin mäet kevyen tuntuisina. Shimano BT-E8010 Lithium-ion 36V, 14Ah/504 Wh -akku takaa, että pyörällä pääsee pitkälle ilman latausta. Leveissä Schwalbe Jumbo Jim 26×4.8” -renkaissa on pitoa haastavillakin alustoilla, kuten hiekalla, lumessa tai liukkailla kallioilla. Laadukkaat hydrauliset levyjarrut ja Sramin NX11 -vaihteisto tuovat ajovarmuutta maastolenkeille.

eMAXit Tunturi-jälleenmyyjiltä.

Kuvat: Satu Renko