Yritys

Tunturi-Hellberg Oy Ltd

Tunturi-Hellberg Oy Ltd valmistaa Tunturi- ja Nishiki-polkupyörät sekä maahantuo Ghost-, Haibike-, Winora-, Lapierre-, Batavus-, Koga- ja Van Nicholas-polkupyöriä. Toimimme myös pyöräilytarvikkeiden maahantuojana ja jakelijana. Edustamiamme tuotteita myydään satojen jälleenmyyjien toimesta ympäri Suomea. Tunturi-Hellberg Oy Ltd kuuluu Accell Group -konserniin, joka on Euroopan suurin polkupyöräalan yritys.

Tunturi-Hellberg Oy Ltd tunnetaan parhaiten Tunturi-polkupyöristään ja -kuntolaitteistaan. Tunturi, joka on yksi tunnetuin ja suomalaisten mielestä markkinoiden laadukkain polkupyörämerkki* suunnitellaan Suomessa. Myös toinen valmistamamme polkupyörämerkki Nishiki suunnitellaan Suomessa. Niin Tunturin kuin Nishikin tuotekehityksen lähtökohtana on suomalaisen pyöräilijän tarpeet, käyttömukavuus sekä Pohjolan vaativat sääolosuhteet. Kotimaisten polkupyörämerkkien lisäksi tuomme maahan kansainvälisesti tunnettuja pyörämerkkejä kuten Ghost, Haibike, Winora, Lapierre, Batavus, Koga ja Van Nicholas. Tuomme maahan myös laajan valikoiman pyöräilytarvikkeita ja polkupyörien varaosia. Tunnetuimpia tarvikemerkkejä ovat mm. XLC-pyöräilytarvikkeet, Schwalbe-renkaat, SKS-pyöräilytarvikkeet, Cateye-valaisimet sekä Axa -ja OnGuard-polkupyörän lukot. Valikoimastamme löytyy yli kolmekymmentä polkupyörätarvikemerkkiä. Teemme läheistä yhteistyötä Tunturi kuntolaitteiden ja kuntoiluvälineiden maahantuojan Tunturi New Fitness B.V., sivuliike Suomessa -yrityksen kanssa. Tunturi-kuntolaitteet, kuntoiluvälineet sekä jälleenmyyjät löytyvät sivulta www.tunturi.com.

Tunturi-Hellberg Oy Ltd tunnettiin aikaisemmin nimellä Tunturi Oy Ltd. Vuonna 2010 yrityksen nimi vaihtui Tunturi-Hellberg Oy Ltd:ksi, kun Raul Hellberg -yhtiöt sulautuivat Tunturi Oy Ltd:hen. Yhtiömme on perustettu vuonna 1922. Toimipaikkamme sijaitsevat Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Yhtiömme työllistää noin kaksikymmentä henkilöä.

Tunturi-Hellberg Oy Ltd toimii Accell Group NV:n tytäryhtiönä, joka on keskittynyt polkupyörien, polkupyörätarvikkeiden ja varaosien myyntiin maailmanlaajuisesti. Accell Group NV on Euroopan suurin polkupyöräalan yritys liikevaihdossa mitattuna. Yhtiöllä on johtava asema Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Suomessa, Turkissa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Accell Group -konsernin tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat: Haibike (Saksa), Winora (Saksa), Batavus (Hollanti), Sparta (Hollanti), Koga (Hollanti), Lapierre (Ranska), Ghost (Saksa), Raleigh (Englanti), Diamondback (Yhdysvallat), Tunturi (Suomi), Atala (Italia), Redline (Yhdysvallat), Loekie (Hollanti) ja XLC-polkupyörätarvikemerkki.

Accell Group-konserni ja sen tytäryhtiöt työllistävät noin 3000 henkilöä. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia Hollannissa, Saksassa, Ranskassa, Unkarissa, Turkissa ja Kiinassa. Accell-Group -konsernin tuotteita myydään yli 70:ssä maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Heerenveenissä Hollannissa. Vuonna 2016 Accell Group -konserni myi noin 1,5 miljoonaa polkupyörää ja liikevaihto oli yli miljardi.

Siirry tästä Accell Group -nettisivuille.

*Taloustutkimus, Suomi Tänään, Polkupyörämerkit, maalis-huhtikuu 2017.