Puumalan Saaristoreitti – sähköpyörillä saaristoreitille

Saaristoreitin pituus on noin 60 kilometriä pyöräillen. Reitin aikana pääsee nauttimaan kahdesta lauttamatkasta. Toinen on pyörälautta Norppa II, joka liikennöi Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä. Itse lauttamatka kestää 40–60 minuuttia sääolosuhteista riippuen. Toinen on perinteinen lautta Hätinvirran lossi, jossa lauttakyydistä pääsee nauttimaan noin kymmenen minuuttia.

Puumalan saaristoreitti kulkee pääosin maanteitä pitkin. Matkan varrella on kaksi lyhyttä kahden ja neljän kilometrin kovapintaista soratiepätkää. Reitti on mahdollista kiertää yhdessä päivässä, joko täysin omilla pyörillä tai sangen vaivattomasti Tunturin sähköpyörillä, joita vuokraa Saimaa Bikes.

Reitin varrella riittää nähtävää ja koettavaa, kuten legendaarinen Pistohiekan tanssilava, joka on edelleen toiminnassa. Lietveden kioskin ja kahvilan vierestä pääsee kipuamaan näköalatorniin maisemia ihailemaan. Samoin kannattaa jäädä ihailemaan upeita järvimaisemia Puumalansalmen sillalle, joka on yksi Suomen suurimmista maantiesilloista. Sillalla on näköalatorni, joka on lähes 40 metrin korkeudessa. Niinisaaresta löytyy Hanhiniityn Paja & Saimaa Canoeing services, Temolan viinitila ja Liehtalanniemen museotila. Omia eväitä ei välttämättä tarvitse pakata mukaan, koska reitin varrelta löytyy useita erilaisia ruoka- ja majoituspaikkoja.

Puumalan saaristoreitti powered by Tunturi

Reitin palveluesite : Puumalan saaristoreitti

Lisätietoja saat Puumalan sivuilta.